TRÄNINGSRESA MED ARISTIDES DENIS-SANCHEZ OCH AKO RAHIM

Välj rubrik
 • Paketresa 14 nätter | Kod: AKRKUB2

  Träningsresan leds av Aristides Denis-Sanchez och Ako Rahim och kombinerar högklassig träning med sol och bad. De första tio dagarna bor ni bekvämt på Naviti Beach Club, beläget precis vid det Karibiska havet. Resan avslutas med fyra nätter i vackra Havanna. Under dessa dagar kommer ni nära det lokala livet och får också en inblick i Kubas kultur, från salsa till rom och cigarrer!

  Färdplan

  Dag 1:  Avresa
  Avresa från Stockholm, ni ankommer Kuba samma dag och möts av vår lokala representant för transfer direkt till hotellet.
  Efter ankomst till hotellet väntar en välkomstmiddag.

  Dag 2-10: Träning, sol och bad på Naviti Beach Club
  Ni bor bekvämt på fyrstjärniga Naviti Beach Club som ligger i Varadero, precis intill det turkosglittrande Karibiska havet. Under er vistelse på hotellet ingår all inclusive, här finns bland annat två pooler och ett fitnesscenter. Läs mer om hotellet här.

  Under dagarna i Varadero ingår två träningspass per dag; ett morgonpass och ett eftermiddagspass, båda på cirka en timme. Passen leds av Aristides Denis-Sanchez och Ako Rahim, läs mer om träningen, Aristides och Ako nedan och se dom in action här. 

  I priset ingår även en kvällsutflykt i musikens och dansens tecken till antingen Casa de La Música eller Mambo Club samt en lokal middag med fest på kubanskt vis i Aristides hemby Cárdenas.

  Dag 11: Havanna
  Morgonpass och frukost. Efter lunch lämnar ni Varadero bakom er och kör mot landets vackra huvudstad Havanna. I Havanna bor ni på så kallad Casa Particular, en sorts enkel bed and breakfast som drivs av kubaner som hyr ut rum och där legitimation från staten är ett måste. Lokalt, gemytligt och absolut bästa sättet att lära känna Kuba genom er värdfamilj. På kvällen äter ni middag på en lokal restaurang.
  Boende på Casa Particular. Frukost, lunch och middag ingår i priset.

  Dag 12: Stadsrundtur i Havanna
  Idag väntar Havanna med sin spännande historia, charmiga gränder, vackra hus och inte minst stadens pulsåder Malecón, strandpromenaden. Efter frukost påbörjar ni en stadsvandring i gamla Havanna och fortsätter sedan längs Malecón, nedsjunkna i en klassisk amerikanare. Innan stadsrundturen avslutas med lunch hinner ni också med att besöka stadens rommuséum. Eftermiddagen är på egen hand innan ni hämtas upp efter middag för en kväll i Havannas nattliv på en av stadens nattklubbar.
  Boende på Casa Particular. Frukost och lunch ingår i priset.

  Dag 13: Cigarrer
  Ni har större delen av dagen på egen hand. Under dagen gör ni dock ett intressant besök på ett av Havannans många gamla cigarrhus, Las Coronas.
  Boende på Casa Particular. Frukost ingår i priset.

  Dag 14: Utflykt till Las Terrazas
  Las Terrazas är landets första ekoby, bland annat platsen för Kubas första kaffeplantor. Det är ett mycket naturskönt område där ni kan göra enklare vandringar, åka linbana i trädtopparna eller bara bada i San Juan. På kvällen väntar en avskedsmiddag i Havanna.
  Boende på Casa Particular. Frukost ingår i priset.

  Dag 15: Hemresa
  Ni tillbringar dagen på egen hand i Havanna innan transfer till flygplatsen för hemfärd. Ni ankommer Sverige nästa dag.
  Frukost ingår i priset.

  Aristides ”Aris” Denis-Sanchez
  Aris är en känd profil från olika underhållningsprogram på tv. Vad många däremot inte känner till är Aris bakgrund och hans starka kärlek till hemlandet Kuba. Passionen till träning, hälsa, kultur, dans, mat och dryck går som en röd tråd i Aris liv. Likaså hans lugn som fängslat många som han mött på vägen. ”Varför mår du alltid så bra?”, är en fråga Aris ofta stöter på. Själv tror han det beror på kombinationen av sin personliga inställning till livet och välmående i form av fysisk aktivitet, en kultur som skapats under hans levnadsår på Kuba. Nu vill Aris ge andra möjligheten att uppleva det som formade honom, inte bara som atlet, utan även som person. Aris bästa träningstips: ”Det måste vara kul”.

  Ako Rahim
  Ako Rahim är en fitnessatlet som under flera år tävlat i Athletic Fitness-tävlingarna i Sverige. Han har under sin karriär fått flera bra placeringar i AF och han har även vunnit flera stora tävlingar. 2011 vann Rahim Athletic Fitness-VM som gick i Estland och året därpå kom han sexa i Arnold Classic Europe som ägde rum i Madrid. Han har även vunnit SM-guld tre gånger och två stora internationella tävlingar som Loaded Cup och Oslo Grand Prix. Efter Athletic Fitness har Ako satsat på Crossfit och kvalat vidare till Regionals som är motsvarande EM i Crossfit. Vid sidan av tävlingskarriären är Ako även känd från tv. Han har även arbetat som coach och personlig tränare till tävlande och vanliga motionärer sedan 2004.

  Träning enligt Aris och Ako
  Vår träningsfilosofi under denna resa är att använda kroppen och naturen som träningsredskap. Vi kör varierande funktionell träning och går igenom hela kroppen, varierar träningsformerna och använder miljön runt omkring. På den här träningsresan kommer vi att ha riktigt kul samtidigt som vi kommer att träna hårt. Lustfylld träning så att ni nästan inte känner att ni tränar. Vi kommer att träna hela kroppen varje dag men vissa dagar kommer vi att lägga tyngdpunkt på vissa muskelgrupper. Målsättningen med denna träningsform är att ni ska få god balans mellan styrka, rörlighet och kondition.

  Under resan tränar ni tillsammans, ibland på stranden, ibland på en gräsyta, fotbollsplan etc. Även om det i grund är gruppträning så säkrar vi att träningen anpassas till er individuella nivå genom tips och justeringar. Detta är en effektiv och rolig träningsform i bästa tänkbara miljö!

  Syftet med denna träningsresa är förstås träning, ha roligt och må bra, men vi ska också se till att ni får ta del av den kubanska vardagen. Aris som kommer från Kuba, kommer visa er var han kommer ifrån och det som har format honom till den han är idag. Ni kommer att besöka hans by, hans stora tjocka släkt och skratta tillsammans. Efter resan ska ni känna er vältränade, fysiskt och psykiskt och få med er minnen av Aris land som ni aldrig glömmer.

  Funktionell träning
  Funktionell träning utgår från kroppens naturliga rörelsemönster och aktiverar flera muskelgrupper samtidigt. Aris och Akos långa erfarenhet och kreativitet ligger till grund för träningsinnehållet som kombinerar styrka, rörlighet och kondition. Träningsformen passar oss då vi inte är beroende av träningsredskap. Den egna kroppen, en träningspartner och miljön runt omkring används som redskap. Funktionell träning har ökat i popularitet här hemma, men på Kuba har funktionell träning länge varit den naturliga träningsformen på grund av knappa resurser. Denna träningsform har format mängder av världsledande atleter inom olika idrottsgrenar.

  Boende på Casa Particular i Havanna
  I Havanna bor ni på så kallad Casa Particular, en sorts enkel bed and breakfast som drivs av kubaner som hyr ut rum och där legitimation från staten är ett måste. Lokalt, gemytligt och absolut bästa sättet att lära känna Kuba genom er värdfamilj. Standarden mellan olika Casa Particulares kan variera, men den unika lokala upplevelsen är gemensam för dem alla. Kontakta oss för pris om ni föredrar att bo på hotell.

  Detta ingår i resan

  - Flyg från Sverige till Havanna tur och retur
  - Transfer från flygplatsen till hotellen tur och retur
  - 10 nätter på Naviti Beach Club, all inclusive
  - Cirka 20 träningspass
  - Middag och fest på kubanskt vis i Cárdenas
  - Salsakurser (i Naviti Beach Clubs regi)
  - Ett besök på nattklubb i Varadero
  - Busstransfer mellan Varadero och Havanna
  - 4 nätter i Casa Particular inklusive frukost, Havanna
  - Stadsrundtur i Havanna
  - Två middagar i Havanna
  - Besök på cigarrhuset Las Coronas
  - Utflykt till Las Terrazas

  Förfrågan om resa

  Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

   Gäller datumPris/personÖvrig information
  Förfrågan 01 dec 17 - 16 dec 17 29 500 kr -


  Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

  Detta pris är baserat på en gruppresa med minst 25 deltagare. Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll samt för att resan kan ställas in om inte minimiantal deltagare uppnås.

 • Förfrågan om resa

  Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

   Gäller datumPris/personÖvrig information
  Förfrågan 01 dec 17 - 16 dec 17 29 500 kr -


  Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

  Detta pris är baserat på en gruppresa med minst 25 deltagare. Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll samt för att resan kan ställas in om inte minimiantal deltagare uppnås.


Topp