BLOGG

Efter några dagar på den västra sidan av Zanzibar med magiska solnedgångar går resan vidare till magiska Matemwe på nordöstra sidan av ön.
Många anser att Zanzibars bästa stränder ligger här och jag är benägen att hålla med. Matemwe Beach är en av mina absoluta favoritstränder!
Ska du åka till Afrika mitt i sommaren?! Det var ofta den kommentar jag fick när jag berättade att jag skulle till Zanzibar på sommarsemester. - Sälvklart! blev mitt svar. Sommaren är en av de bästa tiderna att åka till den här delen av Afrika (östra) dels för att du har migrationen i Serengeti, om man nu ska kombinera med safari, dels för att det är ett väldigt behagligt klimat med lite torrare värme. Det blev en härlig resa!
Jag (Olle Stålberg) hade förutfattade meningar om Centralamerika som en vild, vacker men också lite farlig region att besöka. Efter att nu ha besökt länderna Nicaragua, Honduras och El Salvador kan jag bara konstatera att jag hade fel och att min åsikt i allra högsta grad tillhör det förgångna. Jag är positivt överraskad, överväldigad och länderna har för alltid fått en plats i mitt hjärta. Varför? Ja, läs min reseblogg och kolla in alla sköna bilder så förstår ni.
I slutet av februari 2014 reste vår medarbetare Carina till ön Dominica i Västindien. Hon blev helt såld på den fantastiskt vackra naturen och vandringarna. Dominica har Karibiens längsta vandringsled, Waitukubuli National Trail, massor med vattenfall och floder, mangroveträsk, indianer, papegojor, en kokande vulkansjö, valar och varma källor. Läs om hennes resa.
Kort, långt, stad, land, sol och bad eller äventyr spelar egentligen ingen roll utan det är miljöombytet som lockar; upplevelserna, mötena, dofterna, synintrycken och smakerna… Nu är det min tur att åka på utbildningsresa igen. Den här gången går färden till Tanzania, närmare bestämt Ngorongoro, Serengeti och Zanzibar. Jag har varit där förut och det ska bli helt fantastiskt att återvända. Det är en av de mest fantastiska resor jag gjort i mitt liv så tänk att få förmånen att uppleva det igen. Följ med mig på min resa! /Cathinka, november 2013
Uno Grönkvist fortsätter sin safariresa i södra Afrika. Efter att ha levt i bushen i ett par veckor i Zambia och Zimbabwe är det nu dags för Sydafrika och en helt annan sorts upplevelse. "Durban Safari" med Rovos Rail, världens lyxigaste tåg.
Två år i rad har Uno Grönkvist varit på safari i södra Afrika. Nu har han återvänt än en gång till bushen och testar olika färdmedel under sin safari i Zambia, Zimbabwe och Sydafrika. Han besöker åtta camper i de tre länderna.
I november 2013 åkte vår medarbetare Daniel på studieresa till öarna Rodrigues och Mauritius. Två öar som ligger utanför Afrikas östkust i Indiska Oceanen. Läs om hans spännande resa.
I maj 2013 anordnade vi en gruppresa för fototokiga till det fantastiskt fascinerande Namibia. Marie var en av deltagarna som var med och hon har dokumenterat hela resan i sin blogg. Hon har varit så gullig och låtit oss använda oss av hennes material här. Läs, njut och dröm er bort!
Det går väl inte att sticka under stol med att det absolut bästa med att arbeta på resebyrå är när vi får ge oss ut på studieresa och den här gången bär det av till en för oss helt ny destination, nämligen Moçambique! Här ska jag under en dryg vecka besöka den lilla ögruppen Bazaruto, semesterorten Vilanculos och huvudstaden Maputo. Det ska bli så ofantligt spännande.
Följ Monika och Mårtens fantstiska äventyr med buss genom Afrika. Under dryga tre veckor har de tagit sig från Zimbabwe genom Botswana och Namibia för att sedan avsluta sin resa i Kapstaden, Sydafrika.

Det är inte annat än att man blir lite ressugen när man läser om deras strapatser!
Olle rapporterar från Tobago! Äntligen på Tobago! Dagen går åt att kolla in alla nyheter sedan sist. Här på besök på Magdalena Grand (gamla Hilton) som har fått en ordentlig ansiktslyftning och firar ett år som hotell. Magdalena Grand har ett fantastiskt poolområde med havet som en skön kulis.
JAA! Vem vill inte åka till Mauritius? Jag fick frågan från kontoret i samband med att det ordnades en studieresa i Air Mauritius regi. Studieresor är något som anordnas med jämna mellanrum för att vi som säljer resor ska få möjlighet att "klämma och känna" på produkterna vi säljer, allt för att ge våra kunder bästa möjliga service och förslag.
Att få besöka de utrotningshotade gorillorna bland de dimhöljda bergen står nog på många resenärers önskelista och nu är det min tur! Är på väg på en mycket komprimerad resa till Uganda - Afrikas hjärta - för att under 5 dagar försöka se så mycket som möjligt av detta land som jag har hört ska vara så ofantligt vackert.
Titta på det här säger Susanne på kontoret och sträcker över ett papper. - Vore inte det något? Framför mig har jag information om Big Five Marathon, ett maratonlopp som går av stapeln på savannen i Sydafrika. Det här är något jag bara inte kan motstå. Det kombinerar tre av mina främsta intressen; resor, löpning och fotografering. Det är bara att anmäla sig!
Det har nu gått över ett år sedan jag bestämde mig och så är det äntligen dags!
Författaren och globetrottern Uno Grönkvist har provat på en flodsafari på Chobefloden i Botswana och några avkopplande dygn på lodge och hotell i Namibia och Zimbabwe. I Zimbabwe bodde han vid de berömda Victoriafallen.
Jag fick det stora nöjet att åka på tjänsteresa till Namibia för att lära mig mer om destinationen. Namibia är ett land jag länge varit nyfiken på. De jag känner som varit där har varit helt lyriska när de kommit tillbaka, så jag måste säga att jag hade en del förväntningar. Det VAR verkligen otroligt vackert! Så många olika sorters landskap, så mycket öppna ytor och härliga nationalparker. Kort sagt ett land att utforska.
För några år sedan såg jag ett reseprogram på tv från Dead Vlei i Namibia och ända sedan dess har jag velat åka dit. Nu har jag fått möjligheten att åka till Namibia på utbildningsresa och det känns som om jag vunnit högsta vinsten på Lotto!
Väskorna är packade, jag är väl påläst och har skyhöga förväntningar!
En lång period av väntan är äntligen över, väskorna är packade och vi lämnar novembermörkret för att ta oss till paradisöarna Seychellerna. Balsam för själen för oss i det nordiska vintermörket! Ta del av mina personliga upplevelser från detta färgstarka drömresmål.
Är i södra Afrika för att kolla om individuell flygsafari är värd sitt pris. Är denna lyxiga variant verkligen så mycket bättre än en gruppresa i exempelvis Masai Mara eller Serengeti? Prisskillnaden är ju ganska häftig.

De länder jag ska besöka är Zambia, Botswana, Namibia och Zimbabwe. Alla camperna hör hemma under det stora safariföretaget Wilderness Safaris paraply.
Det finns ingen semesterform som för närvarande ökar så snabbt som kryssningar. En som vet det mesta om detta är Uno Grönkvist som vi knutit till företaget. Han har gjort närmare 100 kryssningar och utgav nyligen Sveriges första kompletta kryssningsguide med titeln "Nyfiken på kryssningar". Vi publicerar här loggboken från hans senaste kryssning för att belysa hur trevlig den här semesterformen är.


Topp